ZF Best of Power Summit 2020. Black Sea Oil & Gas: Nu exportul de gaze ar trebui văzut ca un lucru rău, ci importul. Este important ca gazul din Marea Neagră să fie scos şi băgat în sistem

Autori: Roxana Petrescu , Răzvan Botea 13.03.2020

Mark Beacom, CEO-ul Black Sea Oil & Gas (BSOG), spune că cererea de gaz va creşte în contextul Green Deal şi al obiectivului de zero emisii la nivelul anului 2050. Astfel, gazul va deveni o oportunitate şi o parte a soluţiei pentru atingerea ţintelor asumate la nivel european. Există însă o condiţie: gazul trebuie scos şi injectat în conducte.

„În acest business, pare să fie o îngrijorare: ce se va întâmpla dacă România exportă gaz? Exportul este văzut ca un lucru foarte rău. Nu pare să fie aşa mare îngrijorarea pentru cazul în care România ajunge să importe gaz. Abia acest lucru, în opinia mea, ar fi foarte rău. Cred că este foarte important să scoatem gazul din subsol şi să-l introducem în sistemul românesc”, a spus Mark Beacom, directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG), compania din spatele primului proiect de explorare şi exploatare de hidrocarburi din Marea Neagră lansat în România după 1989. Declaraţia a fost făcută în cadrul celei de-a noua ediţii a ZF Power Summit.