În mijlocul crizei politice şi economice, preşedintele Klaus Iohannis nu desemnează niciun premier, ci îndeamnă românii să se spele pe mâini

Autori: Mediafax , Ştefan Stan 12.03.2020

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seara, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, că a decis consultări cu partidele parlamentare începând de vineri, de la ora 13.

„Florin Cîţu şi-a depus azi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. E un gest care dovedeşte maturitate politică în contextul coronavirus. Asta nu schimbă cu nimic faptul că România are un Guvern care funcţionează. Datorită acestor măsuri chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic.

Suntem cu toţii responsabili să găsim o soluţie cât mai rapidă. Am decis convocarea partidelor parlamentare la consultări mâini, începând cu ora 13.00”, a declarat, vineri seara, preşedintele într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

„Prioritatea zero în aceste zile e protejarea sănătăţii oamenilor, de aceea răfuielile şi meciurile politice nu îşi au deloc rostul în actualul context.

Traversăm o perioadă foarte complicată, fără precedent, în care lucruri evoluează rapid şi imprevizibil. Autorităţile au luat din timp măsurile necesare, dar pentru a fi instituie aceste măsuri trebuie urmate cu stricteţe de fiecare dintre noi”, a mai spus şeful statului.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00.