Ce măsuri ia ANAF pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: limitarea accesului la ghişee şi scăderea numărului de angajaţi din unităţi

Autor: Răzvan Botea 13.03.2020

Jumătate dintre angajaţii autorităţii fiscale vor lucra de acasă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis să limiteze accesul la ghişee pentru a menţine o distanţă de siguranţă de minimum 1,5 metri între persoane şi a stabilit că pentru punctele cheie, numărul de angajaţi va fi limitat la 15% din efectiv, astfel încât să se asigure funcţionarea instituţiei, potrivit unei informări de la ANAF.

„Au fost stabilite punctele cheie şi activităţile care necesită un flux continuu, precum şi numărul de personal necesar pentru asigurarea acestora, respectiv 15% din totalul angajaţilor ANAF, de exemplu la ghişeul unic, trezorerie, registratură, asistenţă contribuabili, relaţii cu publicul etc. Este limitat accesul în cadrul spaţiilor destinate contribua­bililor, astfel încât să se evite crearea de cozi/aglomeraţie, stabilindu-se o distanţă de cel puţin 1,5 m între persoane“, scriu reprezentanţii instituţiei.

De asemenea, ANAF pune la dispoziţia angajaţilor materiale sanitare precum măşti de protecţie şi dezinfectanţi. Pentru personalul care se deplasează la serviciu cu transportul public în comun programul de lucru se va decala cu o oră sau o oră jumătate. De asemenea, toate întâlnirile şi şedinţele cu participare extinsă se vor realiza în mediul online. Jumătate dintre angajaţi vor lucra de acasă, iar cei care vor presta ore suplimentare vor primi zile de recuperare.

”La intrarea în toate sediile este afişat materialul informativ cu privire la mijloacele de comunicare la distanţă cu ANAF (...) Menţionăm că, până la această dată, nu sunt cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaţilor ANAF", mai scriu reprezentanţii instituţiei.