Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: În ceea ce priveşte managementul crizei, nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce avem acum în farfurie

Autor: Ramona Cornea 13.03.2020

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, afirmă că industria de profil din România va crea un ghid de bune practici pentru a asigura continuitatea activităţii producătorilor de medicamente, în contextul epidemiei de coronavirus.

”În ceea ce priveşte managementul crizei, nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce avem acum în farfurie. Împreună cu colegi din alte fabrici, noi o să creăm un ghid de bune practici cu ce trebuie să facem noi pentru pentru angajaţi, pentru clienţi şi pentru furnizori ca să avem continuitate activităţii. Nu i-aş mai spune business pentru că nu mai este business. Suntem de mult pe pierdere din cauza creşterii preţului materiilor prime şi din cauza fiscalităţii pe care România o dă producătorilor”, a declarat Dragoş Damian în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii de business ZF Live.

El a adăugat că autorităţile locale nu au  pus încă problema producţiei mai mare de anumite medicamente care ar fi necesare în contextul răspândirii noului tip de coronavirus.

”Noi ne-am oferit să facem asta pentru că este raţional, este foarte simplu: dacă avem criză de paracetamol, haideţi să fabricăm cu toţii paracetamol. Dacă se blochează graniţele, va fi o criză mare de medicamente şi le-am dat autorităţilor câteva idei despre ceea ce au de făcut. Deocamdată aşteptăm să ne contacteze şi să discutăm pe aceste temă”, a explicat Dragoş Damian.