Ce efecte are COVID-19 asupra organismului. Cum sunt afectaţi plămânii de noul Coronavirus

Autor: Business Magazin 14.03.2020

Pe măsură ce tot mai multe cazuri de infectare cu coronavirus apar în toată lumea, starea de confuzie vizavi de efectele pe care COVID-19 le are asupra organismului persistă, notează cei de la New York Times.

Simptomele, care includ febră, tuse şi probleme respiratorii, pot indica mai multe afecţiuni, de la gripă la o simplă răceală.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Virusul se transmite prin picături transmise în aer în urma tusei sau a strănutului şi pătrunde în corpul uman prin cavitatea nazală, prin gură sau prin ochi. Aceste particule circulă apoi şi se atasează de anumiţi receptori de pe celulele aflate de-a lungul gâtului.

Particulele de coronovaris încep apoi să "deturneze" metabolismul celulei, reducând în mod substanţial activitatea uzuală a acesteia şi transformând-o, în schimb, într-un factor de multiplicare, potrivit spuselor doctorului William Schaffner, specialist în boli infecţioase de la de Centrul Medical Universitar Nashville, din Tennessee.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro