Lovitură pentru România: Grupul austriac OMV amână investiţia în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră pentru cel puţin un an

Autor: Alex Ciutacu 14.03.2020

Grupul austriac OMV, care controlează Petrom în România, a anunţat că amână decizia de investiţie pentru perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră şi va lua o decizie cel mai devreme la începutul anului viitor, a anunţat Rainer Seele, şeful companiei.

Perimetrul Neptun Deep din Marea Nea­­gră, cel mai mare proiect energetic off­­shore local, explorat de Petrom ală­tu­­ri de americanii de la ExxonMobil – un proiect în care s-au investit deja 1,5 mld. dolari – era în impas încă de la începutul anului, încât austriecii aşteptau să vadă cursul modificărilor fiscal-legislative.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Americanii de la ExxonMobil vor să iasă din proiect, iar OMV a dat de înţeles până acum că ar vrea să achiziţioneze cel puţin o parte din participaţia americanilor.

Grupul austriac este unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa locală, iar OMV Petrom şi OMV Petrom Marketing ocupă locurile 2 şi 3 în topul celor mai mari companii din România, cu afaceri cumulate de peste 35 miliarde lei, potrivit datelor din 2018.