Reţeaua Regina Maria: Facem triajul tuturor pacienţilor care urmează să intre în centrele medicale pentru consultaţii şi internări

Autor: Georgiana Mihalache 15.03.2020
Reţeaua de sănătate Regina Maria, al doilea jucător din piaţa privată de sănătate, face un triaj al pacienţilor în clinicile pe care le deţine, iar angajaţii care nu fac parte din personalul medical lucrează de acasă, potrivit informaţiilor transmise de companie.

„În această perioadă, toate clinicile şi spitalele Regina Maria rămân deschise pacienţilor. Am luat măsuri suplimentare de identificare şi control al riscului de infecţie cu coronavirus: facem un triaj riguros al tuturor pacienţilor care urmează să intre în centrele medicale pentru consultaţii şi internări, am restricţionat accesul tuturor aparţinătorilor în spitale şi am implementat protocoale suplimentare de igienă şi dezinfecţie”, au spus reprezentanţii Regina Maria pentru ZF.

În cadrul clinicilor reţelei lucrează peste 5.000 de persoane.

„În această perioadă am implementat câteva măsuri suplimentare: am asigurat echipamente de protecţie pentru personalul care intră în contact cu posibilele cazuri de infecţie cu noul coronavirus, produse profesionale de dezinfecţie şi dezinfectăm constant toate spaţiile din centre medicale”, au mai transmis reprezentanţii Regina Maria.

În cazul în care medicii identifică persoane suspecte de îmbolnăvire cu noul coronavirus, aceştia izolează cazurile de restul pacienţilor şi aşteaptă autorităţile, din informaţiile companiei.

„Nu am limitat sub nicio formă accesul persoanelor la serviciile medicale”, au menţionat reprezentanţii reţelei private.