Teodorovici nu a votat pentru învestirea Guvernului Orban: Refuz să pun în joc aranjamente

Autor: Diana Grigore 14.03.2020

Eugen Teodorovici anunţă, pe Facebook, că nu a votat pentru învestirea Guvernului Orban pentru că refuză „să pună în joc aranjamente politice”. Senatorul PSD susţine că cei care au acordat încrederea Guvernului nu mai are dreptul să îl critice. 

„Nu vreau să-mi fie ruşine pentru faptele mele! Şi nici pentru ceea ce decid să fac atunci când de acţiunile mele poate depinde soarta unei ţări întregi! Nu am dat votul unui premier incompetent, laş şi trădător de ţară şi nu am legitimat, în acest fel, un guvern al ruşinii, al umilinţei şi al trădării, pentru că refuz să pun în "joc" aranjamente, scenarii şi complicităţi politice transpartinice! (...) Nu vreau să fiu alături de cei care au ales să acţioneze astăzi ca politicieni de rând şi Nu ca oameni de stat, verticali şi demni în faţa celor care i-au ales! Iar cei din aşa-zisa ”opoziţie” care au votat azi ”pentru” guvernul Orban, chiar nu mai au dreptul să critice nimic din ceea ce va face acest guvern i implicit, răspund pentru toate deciziile – de altfel, după cum am văzut până acum, numai rele- ale acestuia!”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe social-democraţi să voteze Guvernul Orban, pentru că România are nevoie de un guvern stabil şi funcţional, în contextul generat de criza răspândirii coronavirusului.

„Astăzi România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Va fi acesta în măsură să gestioneze problemele cu care ne confruntăm acum? Greu de răspuns… Pentru aceşti oameni care stau în carantină, speriaţi de ceea ce îi aşteaptă, Pentru medicii şi asistentele care sunt în prima linie a luptei cu virusul, Pentru românii care cer de la noi responsabilitate, Pentru românii care ne cer să lăsăm politica în spate, Pentru toţi aceştia, Trebuie să votăm! De mâine ne întoarcem şi facem opoziţie TOTALĂ! Le-am dat o şansă să facă bine pentru oameni. Orice greşeală o vor plăti!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Votul de învestire a Guvernului Orban se finalizează la ora 17:00.