Antreprenori locali. Familia Boca din Suceava vrea să investească 2 mil. euro într-un hotel în staţiunea Vatra Dornei

Autor: Georgiana Mihalache 16.03.2020

Familia Boca din Suceava, care controlează Dorna  Medical, unul dintre cei mai mari jucători locali din domeniul laboratoarelor de analize medicale, a cumpărat hotelul Bucovina de la Societatea Feroviară de Turism CFR, aflată în faliment. Planurile an­tre­prenorilor urmăresc o investiţie de 2 mil. euro, dintre care o parte din fonduri europene, în modernizarea hotelului.

„Iniţial, am crezut că putem face ceva pe partea medicală, dar di­mensiunile nu corespund. Hotelul are 50 de camere, vom face spaţii de relaxare, spa, săli de conferinţe, restaurante. Potenţialul zonei creşte prin locaţii moderne, spaţii spa, de tra­tamente“, a spus pentru ZF Roman Boca, unul dintre acţionarii Dorna Medical. El controlează compania alături de soţia sa, Rodica Boca, de profesie medic de laborator.

Centrele de analize medicale Dorna Medical din Suceava au încheiat anul 2019 cu afaceri de peste 30 mil. lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior, după ce s-au extins cu alte două puncte de lucru. Societatea Feroviară de Turism CFR este în faliment şi are în proprietate mai multe unităţi turistice în Snagov, Eforie Nord şi Sinaia.

Familia Boca nu este la prima investiţie în domeniul turismului, fiica şi soţul antreprenorilor care au pus bazele Dorna Medical având în Vatra Dornei butique-hotelul Kaban.

Dezvoltarea hotelului Kaban a însemnat o investiţie de 2 milioane de euro, iar unitatea dispune de patru apartamente şi şapte camere duble ce pot fi închiriate doar în regim hotelier.

În 2018, România a primit doar 2,8 milioane de turişti străini, de trei ori mai puţini faţă de Bulgaria şi de şase ori sub nivelul din Ungaria. Aproape 60.000 de turişti au vizitat municipiul Vatra Dornei în 2018, potrivit datelor disponibile la Institutul Naţional de Statistică.

Cifra a fost în creştere faţă de anul anterior, 2017, când 50.000 de oameni au ales ca destinaţie turistică oraşul din nord-estul ţării. În total, în judeţul Suceava au ajuns 430.000 de turişti în 2018, în creştere cu 45.000 de persoane, fiind o destinaţie din ce în ce mai căutată, mai ales datorită turismului balnear din zonă.

georgiana.mihalache@zf.ro