Ministrul de Interne: Evitaţi deplasările, dacă nu sunt necesare. Situaţia este sub control

Ziarul Financiar 15.03.2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat duminică, după anunţul legat de instituirea stării de urgenţă, de luni, că un grup de lucru a făcut propunerea către premier cu măsurile ce se impun. Totodată, ministrul a cerut ca deplasările să fie făcute doar dacă sunt neapărat necesare.

"Începând de aseară o echipă de la toate ministerele am lucrat non-stop pentru a trimite premierului pentru aprobare notă de fundamentare ce va fi prezentată preşedintelui în vedere emiterii decretului. Vreau să fac un apel a calm, este momentul să fim uniţi, toleranţi, suntem şi vom fi la datorie, starea de urgenţă ne permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestonarea situaţiei", a spus ministrul.

Acesta a completat: "fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare şi de îmbolnăvire. Vă rog să evitaţ deplasările care nu sunt necesare, contactul cu alte persoane, informaţi-vă din surse oficiale, a mesajelor scrise de oameni inconştienţi sau care au interese obscure. Situaţia este sub control, am suspendat transporutrile din Italia, am închis şcolile, am limitat întâlnirile publice".