Marcel Vela, Ministrul de Interne: Se suspendă târgurile de maşini. Toate persoanele care vin din zone cu infectări-în izolare

Ziarul Financiar 15.03.2020

Vela a explicat, într-o declaraţie de presă, ce înseamnă starea de urgenţă, spunând că este o măsură pe care multe ţări europene afectate de coronavirus au luat-o deja în interesul oamenilor.

„Ştiu că presupune schimbarea modului de viaţă. Trebuie să conştientizăm că este spre binele nostru, al tuturor”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, starea de urgenţă permite autorităţilor să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea răspândirii coronavirusului.

În acest context, Vela a spus că una dintre măsuri presupune ca toate persoanele asimptomatice care intră în România din ţări cu cel puţin 500 de cazuri confirmate merg în izolare.

De asemenea, inspectoratele teritoriale de muncă vor verifica dacă este respectată măsura decalării programului de lucru pentru reducerea riscului de contaminare pe timpul deplasării la serviciu.

Totodată, se suspendă până în 31 organizarea târgurilor de maşini.

„Dvs. puteţi sprijini efortul nostru rămânând acasă. (...) Suntem o naţiune puternică, haideţi să arătăm împreună acest lucru”, a afirmat Vela.