Dăncilă vrea un grup de lucru între foşti preşedinţi şi foşti premieri, în contextul coronavirus

Ziarul Financiar 15.03.2020

Viorica Dăncilă a declarat pentru MEDIAFAX că ar trebui înfiinţat un grup de lucru format din foşti preşedinţi, premieri şi foşti miniştri, în care să se găsească măsurile care se impun pentru depăşirea crizei generate de coronavirus. Fostul premier a afirmat că se află în autoizolare.

„Toate măsurile care pot ajuta şi din punct de vedere al sănătăţii, cât şi din punct de vedere al economiei, trebuie o îmbinare de măsuri, care efectiv să ne ajute să depăşim această situaţie. Eu am propus una din măsuri, care e nu numai pentru starea de urgenţă, chiar formarea unui grup de lucru format din oameni care au multe cunoştinţe legate atât de sănătate, cât şi de economie, un grup de lucru nepolitic format din foşti preşedinţi, foşti miniştri de interne, de sănătate, foşti premieri şi printr-un sistem de videoconferinţă să poată să aducă cele mai bune măsuri pentru a depăşi această situaţie”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru MEDIAFAX.

Fostul premier susţine că preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă târziu.

„Cred că trebuia făcut de mai devreme acest lucru. Întotdeauna este mai bine să să previi decât să tratezi.Cred că era necesar acest lucru, dar din păcate s-a accentuat foarte mult pe politic. Cred că politicul trebuie trecut în plan secund în aceste momente. Sunt mai importante măsurile care ar trebui luate pentru această ţară”, a completat Dăncilă.

Fostul lider PSD se află în autoizolare de două săptămâni.

„Da, şi eu stau în autoizolare. Cred că aşa este normal. Nu putem cere altora, fără ca noi să fim un exemplu. Cam de două săptămâni nu am mai ieşit, decât până la farmacie şi înapoi. Nu am luat contact cu absolut nimeni”, a spus Viorica Dăncilă, pentru MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a anunţat că decretează stare de urgenţă, începând de luni, din cauza crizei generate de coronavirus. Numărul de cazuri în România a depăşit 130.