Alianţa USR-PLUS cere Guvernului numirea de urgenţă a unui prefect al Capitalei

Autor: Diana Grigore 15.03.2020

Organizaţiile USR-PLUS Bucureşti solicită Guvernului numirea de urgenţă a unui prefect al Capitalei, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX. Funcţia este vacantată de trei luni, iar acest demers este necesar în contextul crizei generate de coronavirus, spun reprezetanţii filialelor.

„În atenţia Guvernului României, PLUS Bucureşti şi USR Bucureşti solicită Guvernului, în contextul anunţului făcut de preşedintele României privind decretarea stării de urgenţă la începutul săptămânii viitoare, să reanalizeze situaţia funcţiei de prefect al municipiului Bucureşti, vacante în prezent, şi să găsească urgent soluţia pentru ocuparea acestei funcţii, în condiţiile legii, de către un înalt funcţionar public care să aibă şi pregătirea şi capacitatea profesională pentru a exercita atribuţiile de prefect al Capitalei”, se arată în solicitarea transmisă de USR-PLUS Bucureşti.

Vlad Voiculescu face apel la responsabilitate şi subliniază că jocurile de putere din partide nu îşi au rostul în aceste momente.

„Capitala nu are prefect de trei luni. Nu este momentul pentru jocuri de putere în vreun partid. Avem nevoie urgentă de profesionişti responsabili - în special aici, în Bucureşti, într-o structură cu responsabilităţi mult crescute începând de luni, aşa cum este instituţia Prefectului”, transmite fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, preşedinte al PLUS Bucureşti.

Şi preşedintele USR Bucureşti spune că este necesar un prefect care să asigure implementarea măsurilor care se impun la nivelul Capitalei.

„Bucureştiul are nevoie de o structură clara de luare a deciziilor în această perioadă de stare de urgenţă. Ne trebuie urgent un prefect pentru a ne asigura că măsurile guvernamentale vor fi implementate cu seriozitate şi la nivelul Capitalei”, susţine Claudiu Nasui, în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a anunţat că va decreta stare de urgenţă în România, începând de luni. Numărul cazurilor de coronavirus în ţară a a ajuns la 139.

Cristian Marius Ghincea a fost demis din funcţia de prefect al Capitalei în decembrie 2019.