Numărul de îmbolnăviri a crescut în România: 184 de persoane confirmate cu noul coronavirus, cu 16 în plus faţă de ultima raportare

Autor: Laura Buciu 17.03.2020

Numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus creşte la 184, cu 16 mai multe faţă de ultima raportare, potrivit informării de marţi dimineaţa a Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus a crescut cu 16 cazuri faţă de luni seara, ajungând, astfel, la 184 de persoane confirmate.

Au fost şapte noi confirmări în Iaşi, două în Suceava, două în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Vrancea.

Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani.

„Din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate şi externate (15 din spitalul din Timişoara şi unul de la Bucureşti). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş”, anunţă GCS.

În România, în carantină instituţionalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.