Volkswagen va anunţa astăzi închiderea fabricilor din Europa din cauza epidemiei de coronavirus. Peste 30 de fabrici din China redeschid porţile

Autori: Roxana Rosu , Alex Ciutacu 17.03.2020
Producătorul auto Volkswagen va anunţa astăzi suspendarea producţiei în fabricile din Europa din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

În aceste condiţii, majoritatea fabricilor vor opri lucrul vineri. Compania a închis deja producţia în Italia şi Spania.

La rândul lor, companiile Fiat Chrysler şi PSA Group vor închide aproape toate fabricile din Europa, în încercarea de a proteja angajaţii de coronavirus, dar şi ca urmare a ruperii lanţurilor de aprovizionare. 

„Producţia va fi oprită săptămâna aceasta la fabricile din Spania, Portugalia, Slovacia şi la fabricile de Lamborghini şi Ducati din Italia”, a apus Herbert Diess, şeful Volkswagen.

Compania a confirmat că 31 din cele 33 de situri de producţie din China funcţionează din nou, dar nu a vrut să dea detalii referitoare la perspectivele companiei pentru 2020, spunând că „este practic imposibil să dau o estimare corectă”.