Avenor College: Predăm 80% dintre lecţii online. Prima zi de predare online a fost una istorică

Autor: Ramona Cornea 17.03.2020

Şcoala privată bilingvă Avenor College s-a pregătit din timp pentru închiderea şcolilor cauzată de extinderea epidemiei de coronavirus în România, iar în acest moment predă majoritatea lecţiilor (80%) în mediul online. Pentru a continua procesul de predare, şcoala privată foloseşte platforme online precum ZOOM şi Google Classroom.

”Toate materiile care au examene/teze/teste sunt acoperite. Folosim platforma ZOOM pentru conectarea directă a profesorilor cu elevii. Folosim de asemenea Google Classroom pentru toate materialele pe care profesorii le trimit către elevi. În continuare folosim mailul, telefonul şi chiar Whatsapp-ul pentru a fi în permanentă legătura cu familiile din comunitatea noastră. În acest moment, profesorii de specialitate se pregătesc pentru a adăuga conţinut de învăţare relevant şi adaptat pentru online la: sport, arte, muzică, dezvoltare personală”, au spus reprezentanţii şcolii pentru ZF.

Aceştia afirmă că educaţia zilnică urmează orarul obişnuit, adaptat în funcţie de vârsta elevilor, iar profesorii se adaptează la nevoile digitale necesare pentru a preda cursurile în această perioadă.

”Prima zi de predare online a fost una istorică. Profesorii noştri au început să vorbească o limbă nouă şi în curând, cei mai puţin iniţiaţi în folosirea tehnologiei se vor simţi tot mai puţin ca ,,digital immigrants”. E un proces important de adaptare ca sa înţelegem mai bine cum gândesc copiii noştri, “digital natives”. Suntem aşadar în fiecare zi pe rând elevi şi profesori”, afirmă reprezentanţii Avenor College.

Avenor College este o instituţie de învăţământ româno-britanică ce se adresează elevilor cu vârste între doi şi 18 ani. Taxele anuale percepute de Avenor College se încadrează între 6.500 de euro şi 12.000 de euro pe an, în funcţie de nivelul de învăţământ la care este înscris elevul. În cadrul şcolii bilingve învaţă 570 de copii şi lucrează 90 de profesori.