Horaţiu Ţepeş, proprietarul acoperişurilor Bilka: Am avut comenzi mari în ultimele zile, dar asta nu indică decât teama că se vor opri producţiile

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.03.2020

Comenzile au crescut în ultimele zile pentru producătorul de acoperişuri Bilka Steel din Braşov, însă acest lucru preconizează o stagnare, este de părere Horaţiu Ţepeş, proprietarul companiei. Temerile vin pe fondul răspândirii epidemiei de coronavirus.

„Situaţia este în parametri normali acum, dar asta nu indică decât teama că se vor opri producţiile, de aceea am avut comenzi mari în ultimele zile. Noi continuăm să lucrăm, la fel şi furnizorii noştri, inclusiv cei din Italia. Cred însă că suntem pe ultima sută de metri, va trebui să oprim totul la un moment, pentru a nu răspândi virusul în continuare”, spune Horaţiu Ţepeş.

Bilka Steel are 350 de angajaţi în producţie, toţi în Braşov, acolo unde se află fabrica.

„Ne-am făcut mai multe scenarii, am luat măsuri de igienă, am oprit toate delegaţiile colegilor, iar noi comunicăm acum doar pe mail. Avem 500 de distribuitori, parteneri în ţară, iar ei ne întreabă mereu care este situaţia, ce se întâmplă. Activitatea trebuie să continue atât timp cât se poate face acest lucru”, mai spune Horaţiu Ţepeş.

Compania Bilka este angrenată într-un plan amplu de investiţii, totalizând 25 de milioane de euro, care ar urma să se concretizeze în extinderea capacităţilor de producţie, pentru dezvoltarea diviziei de produse cu destinaţie industrială. În urmă cu doi ani, compa­nia a achiziţionat platforma industri­ală Hidromecanica 2 Braşov, din vecină­tatea halelor deja deţinute, pentru a se extinde. Termenul de finalizare a investi­ţiilor pe această platformă este anul 2021, când va fi inaugurată fabrica de panouri termoizolante şi alte profiluri metalice. Din totalul banilor alocaţi acestui scop, în 2020 vor fi investiţi 10 milioane de euro, după cum spunea Horaţiu Ţepeş la începutul acestui an.

În 2019, Bilka Steel a ajuns la o cifră de afaceri de 655 mil. lei (138 mil. euro), după o creştere de 31%. Ţinta antrepre­norului era, la începutul lui 2020, depăşirea pragului de 750 mil. lei anul acesta.