Agenţia de marketing afiliat 2Performant, a cărei echipă se află în autoizolare 14 zile după ce un angajat a fost infectat cu coronavirus, implicată în lansarea unei platforme care îşi propune să centralizeze de ce au nevoie spitalele care tratează pacienţi cu covid-19

Autor: Alexandra Cepăreanu 17.03.2020

 

Un grup de antreprenori români a dezvoltat platforma ajutorspitale.entreprenation.ro prin intermediul căreia îşi propun să centralizeze nevoile pe care le au spitalele care au în grijă pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, pentru a veni în ajutorul acestora, proiectul fiind lansat la iniţiativa agenţieie de marketing afiliat 2Performant, a cărei echipă se află în izolare după ce unul dintre angajaţi – Bogdan Aron - a fost infectat cu coronavirus.

„Spitalele se confruntă cu mai multe provocări în această perioadă, una dintre ele fiind epuizarea rezervelor, atât a celor materiale, cât şi a celor financiare. O situaţie la care se lucrează în acest moment prin intermediul platformei este cea a spitalului din Sinaia, care a transmis o solicitare concretă de materiale sanitare şi cantităţi necesare (măşti, mănuşi, halate, dezinfectanţi, apă îmbuteliată, paturi – care reprezintă minimul necesar pentru o funcţionare cel puţin normală pe o perioadă de o lună, o lună şi jumătate), apoi echipa care gestionează platforma a identificat antreprenori care au putut să le vină în ajutor”, a spus Dorin Boerescu, CEO 2Performant şi iniţiator al proiectului.

Forţaţi să stea acasă 2 săptămâni

Agenţia a anunţat pe 11 martie că echipa intră în carantină. “Colegul nostru Bogdan Aron este printre pacienţii confirmaţi ieri cu Corona virus. Starea lui e bună, e internat acum la Victor Babes, sub observaţie. Începând de azi toată activitatea echipei 2Performant se desfăşoară online - întâlnirile le mutăm pe Skype/Hangouts/Zoom etc., iar toţi colegii lucrează de acasă. Vă recomandăm şi vouă să analizaţi mutarea imediată a echipelor voastre online, dacă activitatea vă permite. Este singura variantă prin care să limitaţi riscul vostru şi eventuala răspândire a virusului, în cazul în care intraţi în contact cu un purtător, ceea ce se poate întâmpla oricând şi fără să vă daţi seama”, au anunţat pe Facebook reprezentanţii 2Performant.

Ei au arătat, într-un mesaj ulterior, că după ce întreaga companie s-a trezit în situaţia de a sta acasă pentru 2 săptămâni, s-a pus imediat şi problema ce se poate face pentru a ajuta în criză dar şi pentru a face faţă perioadei de izolare.

“Imediat după declanşarea situaţiei prin care trece colegul nostru Bogdan Aron, ne-am întrebat continuu ce putem face. Ce putem face nu doar pentru el şi pentru noi, ci ce putem face pentru toţi oamenii care s-au trezit, unii de la minut la minut, că trebuie să-şi replanifice următoarele 14 zile. Noi, în bula noastră digitală, suntem destul de obişnuiţi cu lucrul de acasă. Toţi avem din când în când zile de remote. Dar nu 14. Şi nu 14 zile de stat DOAR în casă. Am început să ne întrebăm: Cum planficăm ziua? Cum ţinem în mână şi munca, şi casa, şi timpul liber - care acum sunt toate la un loc? (…) Şi tot aşa”.

Primele ajutoare

Până în prezent, o firmă din Craiova, al cărei obiect de activitate este fabricarea de porţi metalice, a început să producă pentru spitalul din Sibiu paturi, mese pentru instrumentar, brancarde pentru transport pacienţi şi paravane medicale.
„Paturile sunt în producţie deja, iar până la finalul acestei săptămâni ele vor ajunge la spital. De această adaptare a liniei de producţie ar putea profita şi alte spitale cu nevoi similare”, a spus reprezentatul companiei care produce porţi metalice.
De asemenea, o altă companie din Piteşti a rezolvat problema cu apa îmbuteliată din spitalul din Sibiu. „A căutat şi a găsit un distribuitor pentru livrare rapidă, a comandat toată cantitatea necesară de apă, iar luni, 16 martie, apa a fost deja livrată spitalului din Sinaia.”
Platforma îşi propune să centralizeze nevoile şi lipsurile din cât mai multe spitale din România şi să strângă cât mai mulţi antreprenori care să vină în ajutorul cadrelor medicale şi instituţiilor medicale.
Printre iniţiatorii şi dezvoltatorii platformei se află Dorin Boerescu, CEO 2Performant, Ilinca Păun  - CEO The Entrepreneurship Academy şi Alexandru Ghiţă - fondator Educativa şi co-fondator Entrepreneurship Academy, împreună cu o echipă de 60 de voluntari.