Ce se întâmplă pe piaţa conservelor în contextul apariţiei noului coronavirus. Principalii jucători au mărit capacitatea de producţie din fabrici şi au dezvoltat produse noi datorită creşterii cererii. „Comenzile retailerilor au crescut foarte mult“

Autor: Florentina Niţu 18.03.2020

Cererea pentru produsele gata pre­parate este în creştere, spun marii jucători din piaţa conservelor, motiv pentru care au mărit capacitatea de producţie pentru a fi în pas cu ritmul de cumpărare, însă se aşteaptă ca după dispariţia Covid-19 şi revenirea lucru­rilor la normal, consumul să scadă. Toto­dată, în contextul creşterii cererii, produ­cătorii de conserve şi-au diversi­ficat oferta şi au pus pe piaţă noi produse.

„Pe fondul evoluţei acestei situaţii, considerăm că cererea va continua să crească deoarece oamenii îşi vor face provizii în continuare, iar acest ritm de cumpărare va fi unul susţinut. Cu siguranţă, în momentul în care lucrurile vor reveni la normalitate, efectul produs va fi resimţit de întreaga piaţă“, a spus Andrei Ursulescu, directorul general al Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România.