Semnal încurajator: Bursele americane închid pe creşteri de peste 5%, marţi, încurajate de pachetul fiscal de 1.000 miliarde dolari pregătit de Trump

Autor: Alex Ciutacu 17.03.2020

Bursele americane au înregistrat creşteri importante marţi, revenindu-şi după cea mai proastă zi din ultimii 33 de ani, întrucât Wall Street-ul a aplaudat planurile anunţate de Casa Albă de a injecta 1.000 miliarde dolari în economia americană pentru a atenua şocurile transmise de coronavirus.

Indicele Dow Jones a închis şedinţa de tranzacţionare cu 1.048 de puncte în plus, adică pe o creştere de 5,2%, până la 21.237 de puncte. Deşi pentru scurt timp a scăzut sub pragul de 20.000 de puncte pentru prima dată din 2017, indicele a reuşit să recupereze.

Indicele S&P 500 a închis şedinţa pe o creştere de 6% la 2.529 de puncte, în timp ce Nasdaq a încheiat şedinţa de tranzacţionare de marţi pe o creştere de 6,2%, adică 7.334 puncte.

Administraţia Trump pregăteşte un pachet de stimulente fiscale de peste 1.000 miliarde dolari, care include plăţi directe către cetăţenii americani, potrivit unei surse citate de CNBC.

Mai devreme, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, le-a spus reporterilor că guvernul se gândeşte să trimită câte un cec americanilor odată la două săptămâni.

El a mai spus că va permite corporaţiilor să amâne plata taxelor în valoare de până la 10 milioane de dolari, în timp ce populaţia ar putea să amânte plata taxelor în valoare de până la 1 milion de dolari către Fisc.

Mnuchin a mai spus că preşedintele Donald Trump a autorizat amânări de taxe în valoare de 300 miliarde dolari către Fisc până acum.