Bursa de Valori a deschis şedinţa de miercuri în scădere, toţi indicii depreciindu-se, cu valori de 2,5-3%, după ce închisese luni cu o creştere de 6,1%

Autor: Roxana Rosu 18.03.2020

Bursa de Valori a deschis şedinţa de miercuri în scădere, toţi indicii depreciindu-se, cu valori de 2,5-3%, după ce închisese luni cu o creştere de 6,1%.

Indicele principal, BET, afişa un minus de 3,2%, BET-Fi, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, de 1,6%, iar indicele energetic, BET-NG de 3%.

După primele tranzacţii, companiile din structura BET erau încă pe verde, cu +3,3% la Banca Transilvania, 4,3% la BRD, la Nuclearelectrica, 4,7%, la Transgaz, 3,6%. 

Marţi, bursa a pus capăt celor opt şedinţe consecutive de scădere, iar indicele principal BET s-a apreciat cu 6,1% pe tranzacţii de trei ori mai mici faţă de rulajul de luni. Dinamica a fost determinată în principal de aprecierea acţiunilor Fondului Proprietatea cu 15,23%, respectiv a doua cea mai mare creştere de pe segmentul principal, acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti (12,87%) şi Electrica (7,94%). Din rândul acţiunilor din prima ligă bursieră, niciuna nu a înregistrat scădere, în timp ce două au rămas la aceleaşi preţuri cu cele din şedinţa precedentă.