Industria de outsourcing din România: Angajaţii din industrie lucrează de acasă în 98% dintre companii

Autor: Ramona Cornea 18.03.2020

​Circa 98% dintre companiile din industria de outsourcing din România îşi lasă angajaţii să lucreze de acasă, pentru a evita răspândirea pandemiei de coronavirus, conform unui sondaj realizat de Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL).

În 43% dintre companiile industriei, un procent cuprins între 90 - 100% dintre angajaţi lucrează de acasă în această perioadă. Circa 20% dintre companii au răspuns că în jur de 70 - 80% dintre angajaţii lor lucrează acum de acasă, în timp ce în 16% dintre companii procentul angajaţilor care lucrează la domiciliu se află cuprins între 50 - 60%.

Alte măsuri luate de companiile din industrie sunt limitarea întâlnirilor interne, schimbarea programului pentru evitarea orelor aglomerate, dezinfectarea zilnică a birourilor, trimiterea la domiciliul angajatului, şi, în unele cazuri achiziţionarea echipamentelor tehnice necesare  derulării  activităţii  angajaţilor de  acasă.

Multe companii participante la sondaj au luat măsuri stricte încă de la finalul lunii februarie, prin limitarea călătoriilor şi a participării la evenimente.