Provizionul pentru Aedificium Banca pentru Locuinţe şi taxa pe active au pus presiune pe câştig Raiffeisen Bank a obţinut în 2019 un profit net de 779 mil. lei, în scădere cu 11,6% faţă de 2018

Autori: Claudia Medrega , Cristian Hostiuc 19.03.2020

♦ Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen: „Poziţia financiară şi capitalizarea băncii sunt la niveluri extrem de solide“.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa lo­ca­lă a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru 2019 un profit net de 779 mil. lei, în scădere faţă de câştigul record din 2018, de 881 mil. lei.

Scăderea profitului a fost influenţată de intro­du­cerea taxei pe activele bancare, urmată de o uşoa­ră încetinire a activitţăii economice, în prima par­te a anului trecut, dar şi de evenimente ne­recu­ren­te cum ar fi schimbările metodologice de pro­vizio­nare a riscului de credit, provizioanele făcute de bancă pentru litigii şi reglementări, dar şi provi­zio­narea participaţiei în subsidiara Aedificium Banca pentru Locuinţe, potrivit explicaţiilor transmise de bancă.