Google, Facebook, Microsoft şi alţi giganţi tech îşi unesc forţele în combaterea pandemiei de coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici 22.03.2020

Într-o declaraţie comună, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit şi YouTube au declarat că se vor asigura că oamenii vor rămâne conectaţi în timpul izolării şi vor combate orice fel de dezinformare referitoare la pandemia de coronavirus, potrivit The Independent.

„Lucrăm împreună pentru a combate COVID-19. Ajutăm milioane de oameni să rămână conectaţi şi vom combate frauda şi dezinformările asociate cu virusul, elevând conţinut sigur în interiorul platformelor, şi distribuind actualizări critice coordonate împreună cu agenţiile guvernamentale din toată lumea”, reiese din declaraţie.

Reţelele sociale şi motoarele de căutare au început de câteva săptămâni distribuie sfaturi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului de Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Alte platforme au garantat că vor lucra intensiv în ceea ce priveşte eliminarea conţinutului derizoriu asociat cu efectele generate de coronavirus.

Luni, Facebook declara că sute de grupuri locale de sprijin au fost create în Marea Britanie ca răspuns la COVID-19.

Totuşi, compania a avertizat că poate întâmpina perioade mai lungi de răspuns sau chiar greşeli în monitorizarea conţinutului din timpul pandemiei.

Reţeaua de socializare a spus că, din cauza numărului redus de personal autoizolat şi sarcinii tot mai grele de ocupare a locurilor lăsate libere, pot exista anumite „limitări” în activitatea serviciului.