Ce fac cele mai mari 5 companii din producţia de materiale de construcţii de pe piaţa locală în faţa epidemiei de coronavirus?

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.03.2020

Cele mai mari cinci companii de pe piaţa locală după cifra de afaceri din 2018 au avut împreună un business de peste 5 mld. lei şi un număr total de aproape 4.700 de angajaţi.

Holcim, Saint-Gobain, CRH, Heidel­bergCement, prin subsidiarele lor de pe plan local, la care se adaugă grupul ro­mânesc TeraPlast îşi continuă activităţile din fabricile lor de materiale de construcţii, după ce au luat însă măsuri sporite de igienă şi protejare a angajaţilor împotriva infectării cu noul coronavirus.

Cu excepţia Saint-Gobain, care nu a răspuns solicitării ZF, celelalte companii au precizat că nu au oprit momentan producţia, că monitorizează evoluţia situaţiei şi că s-au orientat către furnizori alternativi. Pe site-ul grupului francez Saint-Gobain însă, se arată că, la fel ca în celelalte cazuri, au fost luate măsuri de protecţie şi că activitatea economică se derulează în continuare.