Omniasig a plătit anul trecut despăgubiri de 821 mil.lei, în creştere cu 27%. Cea mai mare plată a fost de 50 mil.lei, pentru incendiul de la fabrica de condimente Solina

Autor: Roxana Rosu 19.03.2020

Compania de asigurări Omniasig, partea a Vienna Insurance Group, a anunţat că valoarea totală a despăgubirilor plătite anul trecut a fost de peste 821 milioane lei, cu 27% mai mare faţă de anul anterior, în top aflându-se asigurările de locuinţă şi property, unde cele mai multe pagube au fost provocate de incendii.

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire plătită a fost de 620.000 lei, în urma unui incendiu izbucnit la mansarda unui imobil. Pe locul al doilea se află o despăgubire plătită pentru o vilă afectată de alunecări de teren, în valoare de circa 591.000 lei. A treia despăgubire, de 440.000 lei, a fost plătită pentru o casă afectată de alunecări de teren.

Pe linia asigurărilor property, una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de companie în ultimii ani a fost cea provocată de incendiul de la fabrica de condimente Solina, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 50 milioane lei. Pe locul al doilea, ca urmare a unui incendiu izbucnit într-o cameră RMN, declanşat din cauza unui scurtcircuit, se află o despăgubire de peste 3 milioane lei. A treia poziţie în topul acestui segment este ocupată de un furt dintr-un depozit, pagubă pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 1,2 milioane lei.