Lucian Miess, fondator GETT’S, saloane de înfrumuseţare: Este o prăbuşire cu 80-100% a încasărilor. Riscul este de faliment brusc pentru că nu putem genera suficient venit care să acopere salariile şi obligaţiile către mall-uri

Autor: Alexandra Cepăreanu 19.03.2020

Lucian Miess (46 ani), fondator şi proprietar al GETT’S, reţea privată de saloane de înfrumuseţare prezentă pe piaţa locală de peste 20 de ani, a spus că vizitele în cele 10 saloane de înfrumuseţare pe care le operează s-au diminuat până aproape de 100%.

„În aceste condiţii clienţii şi-au diminuat până la aproape total vizitele în saloane. Este o prăbuşire cu 80-100% a încasărilor. Angajaţii sunt speriaţi, unii îşi iau concedii medicale, fără plată, alţii refuză să mai vină, lăsând saloanele în imposibiliatea de a funcţiona”, a spus pentru ZF Lucian Miess.

În cadrul reţelei lucrează 250 de angajaţi. Lucian Miess spune că efectul legii prin care statul asigură 75% din salariul părinţilor care stau acasă cu copiii este „că i-a transformat pe aceşti angajaţi în şomeri”.

„Statul nu rezolvă o problemă dacă o pune pe umerii unor firme care nu pot plăti, slăbite tot de stat prin lipsa de reglementare specifică, cu TVA de 19% deşi ar fi trebuit micşorat că în Horeca, având în vedere că peste 80% din venituri vin din manoperă, sau cu tipsul nereglementat, stat care nu reuşeşte să închidă cercul între o măsură luată şi efectele sale în piaţă. Evident că marii jucători nici măcar nu sunt consultaţi înaintea oricăror astfel de decizii.”