Investiţie de peste 53 mil. lei pentru reabilitarea şi modernizarea a 80 km de drumuri judeţene din Sălaj

Autor: Laurentiu Cotu 19.03.2020

Consiliul Judeţean Sălaj a demarat un program de investiţii de peste 53 mil. lei (aproximativ 11 mil. euro) pentru reabilitarea şi modernizarea în acest an a 80 km de drumuri judeţene, susţinut în principal din fonduri nerambursabile.

Principalele categorii de lucrări ce vor fi realizate se referă în acest an la reabilitarea şi modernizarea structurii rutiere existente, asigurarea scurgerii apelor, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale, asigurarea acceselor la proprietăţi, lucrări necesare pentru remedierea şi consolidarea zonelor alunecate în vederea asigurării stabilităţii platformei dar şi interveneţii asupra structurii fiecărui pod, racordare cu terasamentele, amenajarea albiilor în zona podurilor.

’’Intervenţiile promovate de către Consiliul Judeţean Sălaj pentru drumurile judeţene aflate în administrarea sa se referă la lucrări de reabilitare şi modernizare, precum şi la lucrări de reparaţii ale unor tronsoane de drumuri judeţene, acestea din urmă constând în execuţia de covoare bituminoase şi plombări. Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene se referă la investiţii multianuale, intervenţii asupra a 11 tronsoane de drumuri judeţene, majoritatea având ca sursă de finaţare fonduri nerambursabile, naţionale şi europene’’, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Sălaj.