Pandemia forţează mâna gigantului Airbnb: A fost extinsă politica de anulare şi returnare pentru toate ţările de pe glob

Autori: Mihai Gongoroi , Dorin Oancea 20.03.2020

Airbnb a decis vineri să-şi extindă politica de anulare a rezervărilor în circumstanţe excepţionale pentru toate ţările de pe glob, a anunţat compania, citată de Financial Times. 

Politica permite anularea oricărei rezervări şi returnarea completă a banilor.

Rezervările eligibile sunt "rezervările existente pentru cazări şi Airbnb Experiences făcute înainte sau în ziua de 14 martie, cu date de check-in între 14 martie şi 14 aprilie 2020", arată compania într-un comunicat.

În China, unde politica de circumstanţe excepţionale se aplică deja de câteva săptămâni, ultima dată pentru care se poate anula rezervarea este 1 aprilie.

Airbnb a fost criticată în ultimele săptămâni pentru că nu a returnat banii clienţilor imediat, în mod special în cazul unor rezervări pentru evenimente – precum festivalul de muzică Coachella din California – cu public numeros care au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Compania a ezitat să aplice forţat politica la nivel global pentru a nu-i tulbura pe cei care pun la dispoziţie locuinţele.

Impactul coronavirusului asupra companiei este deja destul de sever, rezervările pentru luna martie în raport cu februarie fiind în scădere cu circa 40% în marile oraşe europene.

Compania plănuieşte să lanseze o ofertă publică iniţială (IPO) în acest an şi nu a oferit încă niciun comentariu cu privire la o modificare a planurilor.