În timp ce Spania trece de 1.000 de decese, toată lumea se întreabă care este secretul Germaniei

Autor: Alex Ciutacu 20.03.2020

În timp ce Spania a ajuns la 1.002 decese, devenind a patra ţară din lume în care numărul deceselor cauzate de COVID-10 trece de mia de persoane, toată lumea se întreabă care este secretul Germaniei, unde s-au înregistrat peste 16.600 de cazuri, însă doar 44 de morţi.

Criza coronavirus a lovit Germania în plină forţă, întrucât virusul se răspândeşte rapid şi închide şcoli, fabrici şi baruri din toată ţara. Măsurile guvernului pentru a încetini răspândirea virusului şi deteriorarea economică sunt din ce în ce mai strice.

Cu toate acestea, ţara pare că se ţine puternică în continuare astfel încât numărul de decese a rămas extrem de redus.

Cele 16.626 de cazuri fac din Germania a cincea cea mai afectată ţară din lume după China, Italia, Spania şi Iran.

Prin comparaţie, La 19.980 de cazuri, Spania are 1.002 decese.

Anomalia a iscat dezbateri aprinse în Germania, şi nu numai, deşi experţii avertizează cu privire la graba de a trage concluzii pripite.

Aceştia spun că motivul pentru care Germania nu a înregistrat încă mai multe decese este că evoluţia epidemiei este la început în teritoriu şi că cei infectaţi până acum sunt mult mai tineri decât în alte ţări.

Pacienţii tineri fără o condiţie de sănătate deteriorată anterior au cele mai mari şanse să scape.

Un alt factor care ar putea explica evoluţia ţine de numărul neobişnuit de teste pe care le desfăşoară Germania.

Lothar Wieler, şeful laboratoarelor germane de la Institutul Robert Koch, a anunţat că ei testează 160.000 de persoane pe săptămână – mai mult decât au testat alte ţări europene de când a început criza în total.

Chiar şi Coreea de Sud, care analizează 15.000 de teste pe zi şi a fost dată ca exemplu în comunitatea medicală, realizează mai puţine teste decât Germania.

„Este despre capacitate. Capacitatea Germaniei este foarte, foarte mare. Putem efectua 160.000 de teste pe săptămână, iar acest volum mai poate creşte”, a spus Lothar Wieler în faţa jurnaliştilor.