Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Am activat planul pentru continuarea activităţii, care prevede măsuri specifice pentru asigurarea continuităţii operaţiunilor noastre esenţiale

Autor: Cristina Bellu 20.03.2020

OMV Petrom a anunţat vineri că a implementat o serie de măsuri pentru a asigura buna desfăşurare a activităţilor şi pentru a proteja sănătatea angajaţilor şi clienţilor, susţinând efortul autorităţilor şi al populaţiei de a combate răspândirea coronavirusului COVID-19.

“Ne-am mobilizat echipele şi lucrăm îndeaproape cu autorităţile pentru a asigura energia de care ţara are nevoie, implementând în acelaşi timp măsuri adecvate pentru sănătatea angajaţilor şi clienţilor noştri. Pentru a asigura furnizarea de energie, am activat Planul pentru Continuarea Activităţii, care prevede măsuri specifice pentru asigurarea continuităţii operaţiunilor noastre esenţiale, ţinând cont de etapele diferite ale situaţiei generate de coronavirus”, transmite Christina Verchere, CEO OMV Petrom.  

Compania a desemnat o echipă de management care monitorizează zilnic situaţia şi lucrează să ţină sub control impactul asupra operaţiunilor şi al infrastructurii critice, în timp ce activitatea în zonele de producţie din Upstream, în rafinărie şi în centrala electrică a fost organizată astfel încât să asigure continuitatea operaţiunilor, implementând în acelaşi timp măsurile impuse de autorităţi.    

“Pentru protejarea angajaţilor şi clienţilor noştri, am implementat lucrul de acasă pentru angajaţii care pot lucra de la distanţă şi am flexibilizat programul de lucru. Folosim în mare măsură aplicaţii online şi instrumente video şi electronice pentru şedinţe şi pentru semnarea documentelor, asigurând astfel, pe cât de mult posibil, distanţarea socială“, adaugă  Christina Verchere.

Ea precizează că toate măsurile recomandate de autorităţi au fost implementate în staţiile de carburanţi, OMV şi Petrom, de la măsuri stricte de igienă la mesaje despre prevenţie pentru clienţi şi închiderea temporară a zonelor gastro, furnizând doar produse alimentare la pachet. Angajaţii din benzinării sunt dotaţi cu dezinfectanţi, mănuşi de unică folosinţă şi măşti. În plus, compania a suplimentat livrarea de produse în ambele reţele de distribuţie pentru a satisface nevoile clienţilor.