ZF Live. Mişu Negriţoiu, senior advisor EY şi fost preşedinte al ING Bank: Cred că BNR va asigura lichiditatea, dar problema este cum se distribuie aceasta. Trebuie ca toată lumea să facă un plan management al cash-flow-ului pe termen scurt, dar şi un plan de restructurare şi de redresare

Autor: Ramona Cornea 26.03.2020

♦ Banca Naţională trebuie să transmită mesajul că economiile valutare sunt în siguranţă ♦ Eu cred că va fi stabil cursul valutar, este destul de bine gestionat.

Banca Naţională va asigura li­chi­ditatea necesară băncilor, însă problema este cum va fi distribuită această lichiditate, şi este necesar ca toată lumea să facă un plan management al cash-flow-ului pe termen scurt, dar şi un plan de ac­ţiuni, un plan de restructurare şi de redresare, susţine Mişu Negriţoiu, senior advisor la EY şi fost preşedinte al ING Bank.

„Din punct de vedere macroeconomic, cred că BNR va asigura lichiditatea. Proble­ma este cum se distribuie lichiditatea. O dis­tri­bui la toată lumea? Trebuie ca toată lu­mea să facă un plan management al cash-flow-ului pe termen scurt, dar şi un plan de ac­ţiuni, un plan de restructurare şi de redre­sare. Altfel, peste şase luni de zile, toată lichi­ditatea care va fi asigurată la nivel ma­cro­economic nu va putea fi distribuită pen­tru că este nevoie de criterii şi argumente pen­tru a putea fi distribuită“, a declarat Mişu Negriţoiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.