Top 10 sectoare economice care merg acum cu motoarele turate la maximum. Singura strategie este ca afacerile care stau în picioare să fie stânca de care să se agaţe restul economiei. Cum putem construi o altel de economie, pornind de la ceea ce funcţionează astăzi

Autor: Alexandra Cepăreanu 29.03.2020

♦ Arbitrul telecom, ANCOM, estimează că traficul în reţelele de comunicaţii va creşte cu până la 50% în această perioadă ♦ Jean Valvis, preşedintele Valvis Holding: Există o creştere a vânzărilor de 250-300% în această perioadă şi lucrăm la capacitate maximă ♦ Farmec produce dezinfectanţi ♦ Uniconf, Braiconf – producători de textile –, Taparo – producător de mobilă – produc măşti ♦ Curierii s-au adaptat la cererile în creştere şi caută soluţii pentru a onora comenzile evitând contactul cu clienţii ♦ Retailerii dau asigurări că sunt stocuri suficiente şi aprovizionează permanent magazinele ♦ Vânzările de notebook-uri au crescut cu circa 30% dat fiind că tot mai multe companii cumpără laptopuri pentru a-şi echipa angajaţii să poată lucra de acasă.

În contextul pandemiei cu noul coronavirus anumite sectoare ale economiei înregistrează scăderi atât la nivel de producţie, cât şi la nivelul volumului de vânzări, spre exemplu industria auto.

La polul opus se regăsesc companii „mai norocoase”, care activează în domenii precum telecom, medical, bancar sau alimentar, care încearcă să ţină pasul cu ritmul de consum al populaţiei, mai ales că o bună parte din forţa de muncă din România lucrează de acasă.