Star Assembly, al treilea cel mai mare jucător din piaţa auto locală, opreşte producţia de transmisii de la Sebeş. Dacia, Ford şi Star Assembly, primii trei exportatori din economie în 2019, au decis pe rând să oprească producţia la fabricile din Mioveni, Craiova şi Sebeş

Autor: Bogdan Alecu 23.03.2020

Star Assembly, divizia locală a concernului Daimler, care deţine Mercedes-Benz, a oprit săptămâna trecută producţia de cutii de viteze la uzina din Sebeş. Măsura a fost adoptată în condiţiile în care Daimler a oprit şi producţia de maşini, astfel încât cutiile de viteze oricum nu ar mai fi avut către cine să fie livrate.

„Majoritatea producţiei în Europa, precum şi activităţile în anumite arii administrative, sunt afectate de această măsură. Acest lucru este valabil şi pentru unităţile de producţie de la Sebeş şi Cugir. Fac excepţie ariile în care trebuie menţinute anumite operaţiuni, spre exemplu, cele urgente, teme de ramp-up importante, servicii clienţi şi asigurarea lanţului de aprovizionare internaţional. Oriunde există nevoia de a menţine aceste activităţi, compania va lua măsurile de precauţie adecvate pentru a-şi proteja angajaţii împotriva infectării. Conducerea Daimler monitorizează situaţia în permanenţă şi va lua măsuri suplimentare dacă va fi necesar. În cazul în care situaţia se îmbunătăţeşte, activitatea va putea fi complet reluată“, au declarat oficialii Star Assembly.