Aramis Invest, cel mai mare exportator cu capital românesc, opreşte activitatea pentru minimum două săptămâni şi trimite circa 5.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Autor: Mădălina Dediu Panaete 23.03.2020

♦ Retailerul IKEA, principalul client al Aramis Invest, a decis să închidă magazinele din România, dar şi din alte pieţe europene.

Aramis Invest, cel mai mare producător local de mobilă şi cel mai mare exportator cu capital pri­vat românesc conform datelor aferente anului 2018, se confruntă cu o scădere semnificativă a co­men­zilor din cauza închiderii magazinelor de mo­bilă atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlociu.

Aramis Invest trimite peste 90% din pro­ducţie la export, fiind principalul exportator de mobilă. „În momenul de faţă livrăm la un nivel de 25% - 30% din volumul normal în această peri­oadă. (...) Pentru siguranţa angajaţilor şi pentru a veni în sprijinul autorităţilor, prin limitarea deplasării celor 5.000 de angajaţi ai Aramis Invest, am decis să reducem programul de lucru la un singur schimb pentru săptămâna viitoare, urmând ca din 27 martie să oprim complet activitatea pentru o perioadă de minimum două săptămâni. Angajaţii vor beneficia de şomaj tehnic pe toată durata inactivităţii companiei”, a spus pentru ZF Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest, companie care produce mobilier tapiţat şi saltele.