Leroy Merlin închide temporar toate magazinele din România începând de luni. Este primul retailer de bricolaj care decide sistarea vânzărilor în magazinele fizice

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.03.2020

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin închide temporar, începând de luni, toate magazinele din România, în contextul măsurilor preventive privind răspândirea epidemiei de coronavirus.

„Ca urmare a Ordonanţei Militare transmisă în acest weekend, retailerul Leroy Merlin a decis să închidă temporar toate magazinele, atât pe cele aflate în centre comerciale, cât şi celelalte magazine, începând cu data de 23 martie, ca o măsură de prevenţie şi siguranţă împotriva răspândirii virusului COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Francezii de la Leroy Merlin au 17 magazine în România.

„Suntem o companie umană, responsabilă şi ne asumăm acest rol. Din respect pentru colaboratorii noştri am decis să închidem temporar toate magazinele. Deşi Ordonanţa militară restricţionează doar centrele comerciale, este datoria noastră morală să ne protejăm angajaţii şi clienţii care ne trec pragul. Rămânem în continuare la dispoziţia clienţilor prin serviciile noastre Rezervă&Ridică şi Comerţul Online şi ne vom focusa pe listarea a cât mai multor produse în cadrul site-ului”, spune Frédéric Lamy, CEO Leroy Merlin.

Şi în Franţa, compania a decis închiderea magazinelor în acelaşi context, acestea fiind ulterior redeschise, după câteva zile.

Săptămâna trecută, datele centralizate de ZF arătau că magazinele de bricolaj şi depozitele de materiale de construcţii din România rămân deschise, în condiţii de atenţie sporită la igienă, însă cumpărătorii cresc numărul de comenzi online, pentru a limita interacţiunile cu alţi oameni, în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus. Leroy Merlin este astfel primul retailer de bricolaj din România care decide să-şi suspende activitatea în magazinele fizice.

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, cu 17 magazine în România, şi-a majorat businessul de pe plan local cu peste 10% în 2019. Ca urmare, businessul a atins pragul de jumătate de miliard de euro. În prezent, magazine Leroy Merlin există în Suceava, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa şi alte oraşe.