O direcţie periculoasă: Graniţele Cehiei ar putea rămâne închise pentru următorii doi ani

Autor: Alex Ciutacu 28.03.2020

Roman Prymula, şeful Corpului de Criză din Cehia, a declarat pentru o televiziune cehă că graniţele ţării ar putea rămâne închise din cauza coronavirusului chiar şi pentru doi ani şi că situaţia va depinde de modul în care este gestionată criza în alte ţări din Europa şi din lume, potrivit Expats.cz, care citează Agenţia Cehă de Presă şi Novinky.cz.

În timp ce situaţia din Cehia ar trebui să se îmbunătăţească după mijlocul lunii aprilie, estimările nu sunt la fel de optimiste şi pentru alte ţări din Europa.

„Situaţia din alte ţări europene nu va fi una bună. Va fi nevoie de multe luni de zile”, a declarat Roman Prymula.

Acesta a mai spus că la nivel internaţional călătoriile vor fi probabil limitate pentru un an sau doi, iar populaţia cehă ar trebui să ia în calcul petrecerea concediilor din vară pe teritoriul Cehiei.

„Nu vreau să ofer speranţe false, dar sper că va fi posibil să limităm extinderea la 10.000 de cazuri. Putem gestiona efectiv până la 15.000 de cazuri”, a menţionat Prymula.

Cehia a înregistrat până acum 1.120 de cazuri de infectare cu COVID-19 pe teritoriul ţării, dintre care 6 persoane s-au vindecat, iar una a decedat.