Grupul german Leoni închide o parte din fabricile din Europa şi reduce programul de lucru în alte locaţii. În România, compania a oprit producţia la Piteşti, dar continuă la Bistriţa şi Hunedoara

Autor: Roxana Rosu 23.03.2020

Grupul Leoni, producător german de echipamente pentru industria auto, prezent şi în România, a decis astăzi să închidă o parte dintre fabricile din Europa, nordul Africii şi continental american, precum şi să reducă programul de lucru în Germania şi alte locaţii europene.

Potrivit datelor obţinute de ZF, compania a închis deja fabrica de la Piteşti, dar continuă activitatea la cele din Bistriţa şi Bumbeşti-Jiu (Hunedoara).

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Lu­duş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu.

Cu apro­xi­ma­tiv 13.000 de angajaţi la nivel local, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din Ro­­mâ­nia, potrivit datelor de site-ul com­pa­niei.

Implementarea acestor măsuri la nivel de grup va reduce semnificativ costurile, inclusiv cele salariale, în condiţiile în care activitatea companiei este drastic afectată de restricţiile impuse de epidemia de coronavirus şi problemele cu care se confruntă industria automotive.

Măsurile anunţate astăzi se vor menţine pe toată durata restricţiilor aplicate producătorilor auto, estimate deocamdată la 4 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire.

Pe de altă parte, Leoni a anunţat că activitatea de la fabricile din China a revenit la normal, producţia fiind aproape la nivelul anterior pandemiei.

Grupul german a precizat că activitatea diviziei de Wire & Cable Solutions este deocamdată menţinută nemodificată, deşi se aşteaptp la pierderi.

Leoni urmează să solicite ajutor financiar din partea statului german.