Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului: PFA-urile care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă

Autori: Otilia Serescu , Mediafax 23.03.2020

PFA-urile şi Întreprinderile individuale care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgenţă, a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, şeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Am promis măsuri de sprijin economic pentru cei afectaţi de criza COVID-1 şi ne ţinem de cuvânt. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, inclusiv PFA-urile şi întreprinderile individuale sau familiale, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de şomaj. Pentru alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, am prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă 30/2020 categoria de beneficiari ”alţi profesionişti” care, dacă şi-au întrerupt activitatea comercială pe perioada stării de urgenţă, vor primi o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe economie”, a scris, Dancă, pe pagina sa de socializare.

Cancelarul premierului a adăugat că, în perioadă următoare, vor continua consultările cu cei afectaţi economic de epidemia cu coronavirus şi vor fi date nou reglementări pentru toate categoriile de întreprinderi şi activităţi profesionale care şi-au întrerupt activitatea parţial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgenţă.