Michelin România opreşte producţia la fabrica Victoria din Floreşti, din cauza COVID-19. Grupul francez Michelin produce zilnic circa 13.000 de anvelope în fabrica de la Floreşti (judeţul Prahova)

Autor: Bogdan Alecu 24.03.2020

Michelin România se aliniază deci­ziilor luate la întregii industrii auto şi va opri în perioada următoare producţia de anve­lope la fabrica Victoria din Floreşti, judeţul Prahova.

La nivel european constructorii auto au oprit producţia de maşini, iar ma­joritatea producătorilor de compo­nente au oprit producţia în contextul extinderii epidemiei de coronavirus.

„În această perioadă complicată, con­textul este unul dificil pentru uzina Victoria: anticipăm o scădere importantă a comen­zilor, ceea ce impune ajustarea producţiei in consecinţă. Uzina Victoria îşi va opri acti­vitatea progresiv. În perioada 24-29 mar­tie, majoritatea sectoarelor vor fi oprite, cu excepţia anumitor activităţi critice sau cu foc continuu, care vor avea un program specific. Urmăm toate proto­coalele interne pentru a asigura închiderea progresivă şi pentru a ne proteja angajaţii. În funcţie de evoluţia situaţiei se poate prelungi perioada de închidere“, au spus oficialii de la Michelin România.