Ion Bican, Kärcher: Producem în continuare şi mergem mai departe cu investiţiile pe care ni le-am propus. Sperăm să nu apelăm la banii guvernului, ci să sprijinim noi economia

Autor: Cristina Roşca 24.03.2020

Grupul german Kärcher produce aspiratoare într-o fabrică proprie din Curtea de Argeş şi are în plan să se extindă cu o a doua unitate de producţie în acelaşi oraş. Pe plan local, în producţie, Kärcher are 470 de salariaţi.

Fabrica din Curtea de Argeş a producătorului german Kärcher, o investiţie de 20 mil. euro inaugurată  în toamna lui 2016, funcţionează în continuare, iar oficialii companiei spun că există comenzi şi nu se prevăd probleme de plăţi.

„Producem în continuare. Sunt doar trei posi­bile limitări care ne-ar putea împiedica să mer­gem mai departe. În primul rând ar fi vorba de o decizie a Guvernului de a închide acti­vităţile de genul nostru. Într-o asemenea si­tuaţie nu avem ce face, putem doar să luăm act şi să ne conformăm“, spune Ion Bican, ma­naging director al CER Cleaning Equip­ment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din România. El lucrează din 2007 pentru operaţiunile grupului german din România, Kärcher deţinând local încă dinainte de deschiderea producţiei un centru de cercetare-dezvoltare.