Colliers: Trăim cel mai mare experiment „work from home”. Dacă se va dovedi că productivitatea muncii poate fi măcar comparabilă în urma acestui “experiment”, atunci am putea vedea o mai mare flexibilitate a companiilor în faţa muncii de acasă

Autor: Bogdan Alecu 24.03.2020

Epidemia de coronavirus pune o foarte mare presiune pe piaţa de birouri, în contextul în care mai puţin de jumătate dintre corporatişti mai vin zi de zi la birou, în timp ce restul experimentează conceptul de muncă de acasă. Astfel, pe fondul epidemiei în prezent se derulează cel mai mare experiment de „work from home“ de până acum, iar spaţiile de coworking, cel mai nou trend din piaţă, sunt puternic afectate.

„Săptămânile acestea au fost, la nivel global, cel mai mare experiment de work-from-home. Cu siguranţă se vor publica multe analize (inclusiv studii fundamentate ştiinţific) care să arate dacă a fost sau nu benefică această perioadă pentru productivitatea muncii“, a spus Sebastian Dra­gomir, Partner & Head of Office Advisory în ca­drul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International România.