Producătorul hârtiei igienice Zewa a făcut afaceri nete de 40 mil. euro în 2019 în România, plus 17%

Autor: Cristina Roşca 24.03.2020

♦ Grupul suedez Essity are afaceri globale nete de peste 11,5 mld. euro, fiind prezent în toată lumea ♦ În România compania are operaţiuni de import şi distribuţie, nu şi producţie, conform datelor ZF ♦ Astfel, Essity România are doar 33 de salariaţi, număr constant în ultimii trei ani.

Producătorul hârtiei igienice Zewa a făcut afaceri nete de 40 mil. euro în România în 2019, plus 17% com­pa­ra­tiv cu anul anterior, iar faţă de 2017 avan­sul este de peste 40%, arată cal­cu­lele ZF pe baza rapoartelor companiei.

În România compania are ope­ra­ţiuni de import şi distribuţie, nu şi pro­ducţie, conform datelor ZF, produsele fiind aduse de la fabricile din Europa. Com­pania Essity România, parte a grupu­lui suedez cu acelaşi nume, are în por­tofoliu branduri precum Zewa pe segmentul de hârtie igienică şi şerveţele, Libresse pe cel de protecţie feminină, Tork (dozatoare de hârtie sau dezin­fec­tant, role de hârtie, coşuri de gunoi etc.) şi Tena (protecţie). La nivel mondial nu­mărul de branduri este mult mai mare.