Bursa a rămas pe verde pe parcusul sedinţei de astăzi, toţi indicii şi majoritatea companiilor principale fiind pe plus la mijlocul zilei

Autor: Roxana Rosu 24.03.2020

Bursa a rămas pe verde pe parcusul sedinţei de astăzi, toţi indicii fiind pe plus la mijlocul zilei, tendinţă remarcată şi la marea majoritate a companiilor din componenţa BET.

Indicele principal, BET, afişa la ora 14.00 un plus de 3,4%, BET-Fi,  al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, de 2,8%, iar indicele sectorului energetic, BET-NG, de 2,4%.

Dintre principalele companii listate, Banca Transilvania are o creştere de 4,2%, BRD de 3,18%, Fondul Proprietatea de 3.8%, Medlife 2,9%, iar Digi de 2%. 

De asemenea, majoritatea companiilor din energie sunt pe verde, cu 4,3% la OMV Petrom , 2,3% la Romgaz,  0,8% la Transgaz şi Nuclearelectrica şi 2,3% la Electrica.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi înnăsprirea condiţiilor de deplasare a populaţiei, după ce numărul de îmbolnăviri a sărit la 762 de persoane.

Şi bursele europene înregistrează aprecieri semnificative de la începutul de şedinţei de tranzacţionare de marţi, de la 4,3% la 4,7%, ca o reacţie pozitivă a investitorilor la măsurile masive de stimulare economică anunţate de Rezerva Federală a SUA (FED).