ZF Live Ediţie Specială. Cristian Milea, preşedintele APIA: Trendul vânzării de vehicule este în scădere. Industria românească înregistrează o scădere de circa 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Alexandra Cepăreanu 24.03.2020

Industria de autovehicule din România a înregistrat o scădere de aproximativ 18% în primele două luni ale anului în curs, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, a spus Cristian Milea, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în cadrul unei ediţii speciale ZF Live.

„Trendul vânzării de vehicule este în scădere de la începutul anului. Dacă ne uităm la datele din primele 2 luni, vedem că industria românească înregistrează o scădere de circa 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce peisajul european avea o viteză mai mică de scădere, de circa 7,5% -7,7%”, a spus Cristian Milea.

Preşedintele APIA spune că în perioada de pandemie de coronavirus service-urile auto trebuie să funcţioneze.

„APIA a înaintat către Executiv un document în care se regăsesc şi întrebareae dacă reţelele de service-uri autorizate rămân deschise. Noi credem că în aceste situaţii speciale, aceste ateliere auto autorizate trebuie să funcţioneze. Parcul auto aflat în circulaţie al autorităţilor, este probabil să aibă nevoie de intervenţii în această perioadă, context în care este evident că sunt necesare atelierele autorizate şi sper că acest lucru o să fie anunţat în perioada următoare. Acesta este punctul nostru de vedere, care vine şi din practica altor ţări europene şi sperăm că factorii deci denţi vor înţelege aceste lucruri şi vor lăsa să funcţioneze agenţii de care este nevoie.”