Unii sistează producţia, alţii inaugurează fabrici: Producătorul de acoperişuri Wetterbest a deschis azi o fabrică nouă în Prahova, investiţie de 45 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.03.2020

Producătorul de acoperişuri me­ta­­lice Wetterbest, preluat integral de grupul din con­strucţii TeraPlast, a deschis astăzi o nouă fabrică în localitatea Băicoi din judeţul Prahova. Investiţia totală a fost de 44,5 milioane de lei, din care 8,5 milioane de lei au reprezentat ajutor de stat. Inaugurarea a fost făcută online, în noile condiţii impuse de epidemia de coronavirus.

„Colaborarea cu statul a fost foarte bună pentru acest proiect. Noua fabrică se află pe o platformă de 37.800 de metri pătraţi, pe care sunt ridicate clădiri administrative, hale de producţie şi depozite cu o suprafaţă totală de peste 14.000 de metri pătraţi. Doar în echipamente investiţiile au fost de 7,6 milioane de lei, ceea ce a dus capacitatea totală de producţie de acoperişuri la peste 10 milioane de metri pătraţi pe an”, a spus Marian Pîrvu, directorul general Wetterbest.

În nouă fabrică lucrează aproximativ 350 de angajaţi, majoritatea fiind localnici din Băicoi, după cum a precizat primarul oraşului, Marius Constantin.

Compania Wetterbest (denumită Depaco până anul trecut) avea deja o fabrică în Băicoi, la care s-a adăugat în 2019 a doua. Acum, întreaga producţie s-a mutat pe o singură platformă. Wetterbest a avut o cifră de afaceri de 270 de milioane de lei în 2019 şi un profit de 15 milioane de lei.