Carmen Dumitrache, director executiv de resurse umane, Telekom România: Dintre 5.000 de angajaţi ai companiei, 3.200 lucrează de acasă acum

Autor: Ramona Cornea 25.03.2020

Carmen Dumitrache, director executiv de resurse umane în cadrul companiei Telekom România, afirmă că 3.200 din totalul de 5.000 de angajaţi lucrează de acasă în această perioadă, din cauza situaţiei creată de pandemia de coronavirus.

Am implementat lucrul de acasă care ajută atât partea de business, cât şi angajaţii. Am avut 6% dintre angajaţi care lucrau de acasă. Era un element care putea să fie sporadic. Avem 5.000 de angajaţi şi discutăm de 3.200 de oameni care muncesc de acasă acum, 100% din angajaţii eligibili, cu roluri care pot fi desfăşurate de acasă. Sunt şi roluri care nu au cum să lucreze de acasă, precum tehnicienii care trebuie să intervină şi să ajute clienţii. Viaţa merge înainte şi suntem în aceste roluri de a gestiona aceasta tranzitie”, a declarat Carmen Dumitrache în cadrul video-conferinţei ZF HR Trends.

Pentru ca aceşti angajaţi să poată lucra de acasă, compania a trebuit să facă un efort financiar mare, spune ea.

”Efortul pe care organizaţia trebuie să îl facă pentru a face o astfel de implementare, trebuie să ofere mijloace de lucru precum laptop, VPN sau elementele de securitate, ceea ce înseamnă un buget fantastic şi un efort extraordinar de mare. Ne adaptăm la o realitate pe care nu o cunoaştem, nu am mai experimentat-o. Am trecut de la lucrul de acasă la 6% dintre angajaţii noştri la peste 60% cu un efort foarte mare”, a adăugat Carmen Dumitrache.

Ce a mai declarat Carmen Dumitrache în timpul video-conferinţei: