Continental ia măsuri preventive pentru a veni în sprijinul angajaţilor săi: soluţii individuale pentru angajaţi, precum telemunca, reorganizarea activităţii în producţie

Autor: Bogdan Alecu 25.03.2020

Continental România anunţă reorganizarea activităţii pe plan local pentru a nu pune în pericol sănătatea angajaţilor săi, pe fondul epidemiei de Coronavirus.

"Pentru protecţia angajaţilor noştri şi ca răspuns la ajustările de producţie ale clienţilor, modificăm treptat producţia în fabricile noastre din întreaga lume, în coordonare cu clienţii şi furnizorii, în unele cazuri oprind-o complet", au spus oficialii companiei. Producţia ar putea oprită punctual, însă compania nu a comunicat vreo oprire în acest sens.

Continental România vine şi în sprijinul comunităţii pentru a susţine lupta faţă de răspândirea coronavirozei. Compania a donat peste 40.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente necesare în spitale, precum două ventilatoare non-invazive şi patru containere de triaj epidemiologic, în contextul creşterii numărului de persoane diagnosticate cu coronavirus.

Echipa de management se întâlneşte zilnic pentru a analiza situaţia curentă şi pentru a stabili măsurile care se impun. Sănătatea şi siguranţa angajaţilor reprezintă principala prioritate şi, prin urmare, au fost luate mai multe măsuri pentru locaţiile în care le este desfăşurată activitatea. Majoritatea angajaţilor din centrele de dezvoltare şi cercetare, acolo unde activitatea acestora o permite, are posibilitatea de a lucra de acasă pe o perioadă extinsă de timp, în timp ce activitatea operaţională din centrele de producţie poate suferi schimbări ale programului, inclusiv suspendarea temporară a activităţii.

"Imediat ce circumstanţele o vor permite, angajaţii vor reveni la modul de lucru uzual. Toate deciziile sunt luate pentru siguranţa şi sănătatea tuturor", au subliniat reprezentanţii companiei.

Situaţia din unităţile de producţie diferă de la caz la caz. În timp ce unele fabrici îşi continuă încă activitatea respectând cele mai înalte standarde de siguranţă, alte fabrici anunţă suspendarea temporară a activitaţii. O privire de ansamblu:
Fabricile de componente electronice din Timişoara şi Sibiu nu au anunţat până în acest moment suspendarea temporară a activităţii.
Fabrica producătoare de anvelope din Timişoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 25 martie - 7 aprilie.  
Fabrica producătoare de curele de transmisie si conducte de are conditionat din aluminiu din din Timişoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 30 martie - 10 aprilie.
Fabricile producătoare de furtunuri din Nădab şi Carei, vor avea activitatea suspendată în perioada 30 martie - 3 aprilie şi 6 - 10 aprilie.
Pentru angajaţi, acest lucru înseamnă, în funcţie de situaţia fiecăruia: concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru care vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, şomaj tehnic.