Federaţia Constructorilor propune trei modificări la ordonanţa privind indemnizaţia plătită salariaţilor, pentru ca firmele de construcţii să se încadreze în prevederi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.03.2020

Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) a transmis guvernului condus de Ludovic Orban câteva propuneri de îmbunătăţire a Ordonanţei de urgenţă 30/18 martie 2020, privind indemnizaţia plătită salariaţilor, cu referire la companiile din domeniul construcţiilor.

Astfel, FPSC solicită, printre altele, înlocuirea sintagmei „încasări” cu „venituri”, explicând că încasările se aplică doar în cazul retailerilor care încasează rapid.

„În situaţia activităţilor de construcţii sau producţie, există o diferenţă mare între momentul în care se execută producţia şi momentul în care are loc încasarea. Încasarea poate să dureze şi 2-6 luni calendaristice. În speţa noastră, în luna martie, când s-a instituit Situaţia de Urgenţă care determină diminuarea capacităţii de producţie, agenţii economici încasează producţia executată în decembrie, ianuarie, februarie. Practic, ei îşi diminuează producţia, dar încasează ce au executat în lunile anterioare. Pierderea/ diminuarea din luna martie a agentului economic se va resimţi în încasări în lunile aprilie, mai sau chiar iunie”, spun reprezentanţii FPSC.