Aurelian Chitez, sales manager Romanian Software: Departamentul de resurse umane trebuie să ofere suport angajaţilor, să vină cu idei şi să încerce să treacă peste procesele birocratice

Autor: Alexandra Cepăreanu 25.03.2020

Aurelian Chitez, sales manager Romanian Software, companie specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii pentru domeniul resurselor umane, spune că în această perioadă de criză, generată de coronavirus, este important ca departementele de resurse umane (HR) să ofere suport echipelor de angajaţi.

„În această perioadă HR-ul trebuie să ofere suport, să înţeleagă cum se întâmplă lucrurile în organziaţie, să fie alături de echipe, să vină cu idei şi să încerce să treacă peste procesele birocratice acolo unde se poate”, a spus Aurelian Chitez, în cadrul videoconferinţei ZF HR Trends.

El a menţionat că în acest moment, mulţi angajaţi din cadrul resurselor umane, manageri, lideri de companii, solicită aplicaţii sau soluţii care să le permită accesul la tot ce înseamnă documente sau informaţii legate de organizaţiile în care muncest.

„Managerii şi oamenii de HR vor acces imediat la tot ce înseamnă documente din organizaţie. Acum comunicarea este online, dar angajatul îşi doreşte ca zona de documente să fie accesat din spaţiul personal. Folosind aplicaţiile noastre, salariatul are acces la documente, adeverinţe, tot ce are nevoie.”

 

Ce a mai spus Aurelian Chitez

Avem clienţi din toate sectoarele de activitate, începând cu companii care au 20 de angajaţi până la companii cu 8.000 de angajaţi. Avem clienţi companii din toate sectoarele de activitate.

Zona de outsourcing a avut o creştere de 25%.

Avem lansat un modul de bugetrare care cred că e util acum când organizaţiile încep să facă ajustări salariale sau nu numai. Este un modul nou de bugetare.

După ieşirea din criză sperăm ca rata şomajului să fie una mică. Noi ne propuem să susţine businessurile în continuare, iar atâta timp cât ne ajutăm între noi, împreună trecem peste această nebunie creată de coronavirus.

Cea mai afectată industrie este cea auto, dar sunt strategii pe care companiile le iau pentru ca după această perioadă să poată continua activitatea.

Cred că busienssurile se vor reinventa şi o văd ca pe o provocare. Tehnologia a dus lucruri bune şi o va face în continuare. Businessurile se fac între oameni, iar în această perioadă trebuie să fim uniţi. HR-ul va fi mai digitalizat după această perioadă, dar o să fim mult mai umani.